lauantai 11. toukokuuta 2019

Kahvila Ylikylä Kempeleessä

Kempeleen Ylikylällä sijaitsi entisessä kaupparakennuksessa hyvin pieni Kahvila Ylikylä. Se oli oikeastaan keskiolutbaari. Kävin kerran juomassa siellä kahvin joskus 90-luvun lopulla. Sisällä oli muistaakseni vain kaksi pöytää joiden ympärillä tyypillisiä oransseja muovituoleja, ja muutama ukko kaljalla. Paikka tuo nyt jälkikäteen ajateltuna elävästi mieleen Kaurismäen ja muidenkin kotimaisten elokuvien maaseudun baarit. Nyt koko Kahvila-ylikylän rakennusta ei enään ole, tilalla on rivitaloja. Saattaisi kuvitella, että baarinpitäjä on omistanut koko rakennuksenkin. Läheisessä Zeppelinin kauppakeskuksessa ei muistaakseni ainakaan 90-luvulla ollut varsinaista olutbaaria, muita liikkeitä kyllä vaikka kuinka. Lähin kilpailija oli kai ollut Kokko-baari Lehmikentäntien risteyksessa Honkasen monitoimitaloa nurkittain, mutta se on kai loppunut jo 80-luvun alussa. Omat muistikuvani eivät yllä Kokkobaariin.

Rakennuksessa toimi alunperin Janne Kankaan kauppa sekä Riekin kauppa. Luultavasti 70-80-luvun vaihteessa tien toiselle puolelle valmistunut K-Halli Voikukka viimeistään aiheutti kahvilaksi muuttumisen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...