lauantai 11. toukokuuta 2019

Mirkka-baari Tuirantorilla

Mirkka-baarista on selkeät muistikuvat, mutta paremmin ulkoa kuin sisältä. Mirkka-baari sijaitsi 90-luvun puolessa välissä vastapäätä Tutunkauppana tuolloin ollutta entistä Koskihallia. Ohi kulkiessani mieleeni jäi ikuisesti Mirkka-baarin ikkunat: kaksi vastakkain istuvaa epäsiistin oloista miestä farkkutakeissaan, pitkähköt pesemättömät hiukset, parrat, kumpikin tupakkaa polttaen ja edessään olutlasi. Mirkka-baarista tulvi tupakansavua ja siksi muistaakseni vain yhden kerran olen käynyt siellä sisällä.  Luulen että Mirkka-baari oli pelkkä kaljabaari, ainakin asiakkaistaan päätellen. Tuolloin ajattelin jyrkästi mielessäni, että kävipä miten vain mutta baarin en ainakaan mene töihin, sillä savunhaju on niin kamala. Mutta nyt kun aikaa on kulunut jo sen verran, ja tupakkalakikin vei baareista savut ulos, niin voisin hyvinkin ajatella työtä baarissa, en tosin aivan räkälässä, vaan baarissa sellaisena kuin tämä blogi sen määrittelee.


Tuirassa muisteltiin kuitenkin vasta, että Mirkka-baarin pitäjä oli tiukka nainen eikä sietänyt siellä mitään epäjärjestystä. Nyt tila näytti olevan Jussin pyöräpisteen jonkinlaisena varastona. Kuitenkin on sääli että Mirkka-baariakaan ei enään ole. Mielestäni Tuiran torin seutuville kuuluvat ehdottomasti mm. Mirkka-baari, legendaarinen Halpa-Karkki, Koskihalli, Tuiran kirjasto, pankki, OLS-bingo sekä Lounas-Plussa! Se tosin katosi jo 90-luvun alussa.


Mirkka-baarin osoite oli Myllytie 11.





Mirkka-baari ikkunassa istuneine kaljamiehineen oli liiketilassa jonka edessä on polkupyöriä. Muistan vielä että Mirkka-baarin ovi oli kesäisin useinkin avoinna.

 Nyt Mirkkabaarin paikalla on tämännäköistä, tila on polkupyöräliikkeen käytössä. Poissa ovat partaiset kaljaveikot ja tupakansavu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...