sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Pisin baarin nimi oli varmaan Äteritsiputeritsipuolilautatsibaari

Sallassa oli toinenkin myöhemmin kuuluisaksi tullut baari Grilli-Kahvila Kuhmitsan lisäksi, eli Äteritsiputeritsipuolilautatsibaari, joka on lopetettu v.2006. Harmillisesti juuri ennenkuin itse kävin Sallassa, muistan että kyltti oli vielä jäljellä kun ohi ajettiin. Äteritsi-baariksi kutsuttu paikka sai julkisuutta lehtikirjoituksissa juuri mahdottoman pitkän nimesä vuoksi.


Erään lehtiversion mukaan baarin nimi tuli siitä kun muut nimiehdotukset hylättiin. Kuulostaa erikoiselta, sillä onhan "Ruokabaareja" ja "Kahvibaareja" ollut useita. Tiedossani ei ole, olivatko kaikki Santos-baarit esim. Keskon tai k-kauppiaiden hallussa, sellaista voisi päätellä siitä että Santos oli Keskon kahvimerkki. Koronabaarit olivat tietysti SOK-laisten osuuskauppojen, kuten ilmeisesti myös Rosita-baarit, ja E-baarit OTK-laisten osuusliikkeiden.


Nimimerkki Risto kommentoi 11. helmikuuta 2020 näin:
"Minäkin kävin Sallassa 2009–2011 pari kertaa Häkä Häkkisen kanssa. Olimme harmissamme, kun legenda Äteritsiputeritsi... -baari oli kadonnut katuvilinästä.
Mukava fiilis jäi muuten; kaikesta huomasi, millainen legenda Häkä oli paikallisten ja ulkolaisten laskijoiden esikuvana."

1 kommentti:

  1. Minäkin kävin Sallassa 2009–2011 pari kertaa Häkä Häkkisen kanssa. Olimme harmissamme, kun legenda Äteritsiputeritsi... -baari oli kadonnut katuvilinästä.
    Mukava fiilis jäi muuten; kaikesta huomasi, millainen legenda Häkä oli paikallisten ja ulkolaisten laskijoiden esikuvana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Mari-baari Nivalassa

Mari-baarissa nätit tytöt palvelivat, ruokaakin oli ja suosio suuri, vain Osuuskaupan baari meni edelle.