lauantai 11. toukokuuta 2019

Grillibaari eli Viher-baari Oulun Karjasillalla.

Osoitteessa Nokelantie 2 on sijainnut 1960-luvulla ja mahdollisesti vielä 70-luvullakin aluksi Grillibaari, sitten Viher-Baari-niminen baari.

Grillibaarin omisti T Vesala niminen henkilö ja baarin nimestä päätellen baarissa oli grilli ja siellä syötiin grilliruokaa.

Jälkimmäisestä Viher-Baarista olen kuullut että nimi olisi olut yhteydessä viereiseen kukkakauppaan koska sama omistaja on pitänyt molempia. Omistajattaren nimi Nurro, ja hän omisti lähellä Raksilan silloisella Siltakadulla-nyt Kainuuntien alkupätkällä kukkakaupankin. Viherbaari oli lähinnä kaljabaari 70-luvulla, kahvia ja jotain karkkiakin on myyty. Nuoret ajettiin baarista ulos jos he eivät ostaneet mitään. Baari oli melko pieni, vain muutama pöytä.

Noin vuonna 1980 Nokelantie 2:n alakerran liiketilat (Parturi-kampaamon ja kai baarin) -Osuuspankkia lukuunottamatta- valloitti Kansallis-Osake-pankki Karjasillan konttorilleen. Voi olla että pankki valtasi tilat jo aiemmin?


Baari on tietojeni mukaan sijannut keskivaiheilla, kapeat ikkunat ovat entisiä oviaukkoja.
Vasemmalla oli aluksi OK Arinan myymälä, sitten siihen tuli vuonna 1966 Oulun seudun Osuuskassan Karjasillan konttori, sitten seuraavassa kai Grillibaari/Viher-Baari, ja sitten kukkakauppa ja sitten oikeassa päädyssä Parturi-Kampaamo.



Vaikka Karjasilta on kokenut kovaa katoa palveluidensa suhteen, viimeinen ruokakauppakin loppui, jäljellähän on enään oikeastaan vain Karja-Tupa ja tuo konehuolto ja kai pari tilitoimistoa, niin mielestäni tuossa olisi mahdollista pitää baaria vieläkin. Tarkoitan että rakennuksen keskitilassa olisi baari, sillä vasemmanpuoleinen on entinen osuuspankki ja kassaholveineen vaikea tila baarille. (toki sellaisissakin tiloissa on baareja yms ruokapaikkoja) Karjasillalta on puuttunut minun tietojeni mukaan parturi-kampaamokin jo vuodesta 1980, eli noin 40-vuotta! Sellainenkin liiketoiminta olisi paikallaan.

Karjasillalla toimi entisen Artturintien Siwan paikalla hetken Pub-Artturi-niminen olutpaikka, sen jälkeen samassa tilassa toimi yksityinen päiväkoti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...