torstai 31. toukokuuta 2018

Hirvenkruunu, Mäntsälän ehdoton ykkönen!

Vaikka Hirvenkruunua ei oikein voi nimittää baariksi sanan perinteisessä mielessä, vaan enemmän lounasravintolaksi, niin sen tyylikkyyden ja ruoan maukkauden vuoksi sille täytyy antaa ehdottomasti tilaa.  Hirvenkruunu on miellyttävän retrohenkinen paikka Mäntsälän keskustan välittömässä läheisyydessä. Ruoka on maukasta ja ennenkaikkea normaalia ruokaa. Paikassa on jotain mystisen viehättävää, ehkä se tuo jotenkin mieleeni lapsuuden ja 80-luvun, jotkut kirjoittavat Hirvenkruunun olevan kuin 60 tai vähintään 70-luvulta.

Tässä muutamia kuvia:
Perinteinen tilauslaitteisto jolla voi tilata haluamansa ruoan.

Linjasto Hirvenkruunussa
Sisätiloja
Ulkoapäin
Porsaanlihakastiketta muusilla. Parasta mitä olen vielä tähän mennessä syönyt.
Hirvenkruunun rauhallista sisustusta. TV:n katselu syödessä on myös erittäin mukavaa. Upeana vihertävät kasvit.


Päivitys :2019. Nyt Hirvenkruunu ei ole enää toiminnassa, omistajat väsyivät Mäntsälän uutisten mukaan. Jään syvästi kaipaamaan tuota rauhallista retrohenkistä ilmapiiriä ja maukasta ruokaa!
Päivitys: 2020. Hirvenkruunun rakennuskin on nyt purettu. Näin jälkikäteen muisteltuna, sellainen lopun ajan tunnelma jotenkin vaivasi Hirvenkruunussa, hiljainen paikka, kaikki hieman rempallaan, talokin rapistunut, pelikonehuone muutettiin kirpputoriksi hieman ennen lopettamista, ja jo se että kirpputori ilmaantruu paikkaan kuin paikkaan saa sellaisen tietyn säväyksen aikaan: loppuunmyynti on alkanut. Sellainenhan tuo sitä tunnlemaa, mutta siitä voi aistia myös lopun tunnelmaa: pian tämä on historiaa. Voin sanoa että aistin tuon tunnelman Hirvenkruunussa ja se olikin eräs syy mikä sai minut kirjoittamaan Hirvenkruunusta vaikka se ei varsinaisesti ollutkaan perinteinen kahvibaari vaan paremminkin tienvarren lounaspaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...