torstai 31. toukokuuta 2018

Sellainen oli Laurilan Vankkuribaari

Kaupparekisterin mukaan Keminmaan Laurilan Vankkuribaarin omisti Jukka Tiirikainen. Hän oli varmaan se vanhempi tukeva baarimies joka jutteli leppoisasti vankkuribaarin harvoille asiakkaille. Kun tuli poikettua Keminmaan laurilan Citymarketissa, tuli poikettua bussia odotellessa vankkuribaariin kahville ja lehteä lukemaan, baarin kohdalla oli pysäkki. Illalla olin useinkin baarin ainoita asiakkaita. Sisustukseen kuuluivat tukevat puupöydät, ja pitkät penkit kuin maalaistaloissa. Hieman hankalahan niihin oli istua, mielestäni ne olivat kömpelöt. Kirkas valaistus sentään mahdollisti lehden lukemisen. Sain sen käsityksen, että omistaja itse asui samassa rakennuksessa.
- Kerran juhannuksen tienoilla "Jokisuussa Pörhölän tien varrella" -kertomansa mukaan-asuva mies koetti saada minua baarista mukaansa. Pörhöläntien varrella alkoi tuntemattoman kotiin meneminen arveluttaa, ja ilmoitin lähteväni kotiini.

Tuo olikin erikoisin episodi mikä Vankkuribaarista jäi mieleeni.

Tässä kuvassa Vankkuribaari on jo sulkenut ovensa. Legendaarisessa M.A.Nummisen "Baarien mies" kirjassa vankkuribaari näyttää tältä:
Baarinpitäjä oli niin mukava mies että ilman ruokatarjoilua pelkkänä juomapaikkana toimineelle baarille voi antaa hyvän arvosanan. 


1 kommentti:

  1. https://www.motelkapyla.fi/motelli-keminmaassa/unionin-baari/

    Sitten kun joudat niin käyppäs vilkasemassa unionin baari keminmaassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...