tiistai 11. kesäkuuta 2019

Hikiän baari

Hikiän baari on kolmas museoitu baari (tietojeni mukaan) Suomessa. Hikiän baarin esineistöä on museoitu kyläkauppamuseoon Mommilan Hietoisten kylälle. Hikiän baari toimi jopa vuoteen 2015 Hikiällä hausjärvellä, Hikiäntie 339:ssä, vuonna 1963-rakennetussa talossa, jonka toisessa päässä toimi vielä 1970-luvulla parturi-kampaamo.

Baarin viimeiseksi jääneelle yrittäjälle, Merja Tapolalle baari siirtyi vuonna 1985, ja hän hoiti sitä eläkkeelle jäämiseensä vuoteen 2015-asti. Baarissa myytiin lounasruokaa, ja ruokailijoita tuli mm. läheisistä teollisuusyrityksistä, sekä hieman myöhemmin  päivällä paikallisia asukkaita. Baarin erikoisuus oli suuri seinämaalaus. Nyt baarin liiketila on asunnoksi muutettuna.



Voi sanoa että Hikiän baarilla on ollut kattavat aukioloajat. Hyvin tyypillinen 60-luvun mainosteksi" Ruokaa-kahvia-juomia".

Baari toimi myös matkahuoltoasiamiehenä. 

Valomainos on säilytettynä Mommilan kyläkauppamuseossa.

Hikiän baari ulkoapäin noin vuonna 2011. Baari oli näköjään poikkeuksellisen hillityn ja huomaamattoman oloinen.
Hikiän baari sisältä, taustalla erikoinen seinämaalaus. On helppo huomata mikä kontrasti verrattuna nykyisiin viinabaareihin jotka ovat niin hämäriä että niissä taskulamppu ei olisi liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...