lauantai 11. toukokuuta 2019

Ravinto-baari oli Kiuruvedellä 60-luvulla.

Kun etsii niin löytää. Kiuruvedellä on toiminut Ravinto-baari 60-luvuilla, ja siitä löytyy muutama hyvä kuvakin sekä tietoja. Kiuruvedellä Eräkorven kaupparakennuksessa on toiminut  Kerttu Waarnan Ravinto-Baari.  Sille nuoriso antoi nimen Römpsä. Kerttu Waarnan baari on toiminut vuosina  1957 – 1964 ja Kerttu on  vastanut useammankin baarin toiminnasta. Ravinto-baarissa sotarintamalla olleet miehet,  soittivat ”Elämää juoksuhaudoissa” yhä uudelleen ja uudelleen(jukeboksista ilmeisesti). He eivät paljoa jutelleet, mutta mietteet olivat noissa raskaissa ajoissa.

Ravinto-baarissa on erään kertojan mukaan harrastettu melko kavalaa ilkivaltaakin:
"Kerran Jarmo, joka keksi kaikenlaista, otti nuokkuvan asiakkaan vajaan pilsneripullon ja teki sinne pienemmän tarpeensa. Asiakan havahtui, otti pullon ja joi sen kerralla tyhjäksi. Jarmo kysäisi, että halusiko hänä lisää. Ei halunnut, kun juoma oli ollut liian lämmintä."





Ravinto-baarin edessä 60-luvun alussa.

Sisätilat.

Ravinto-baarin rakennuksesta löytyy myöhäisempikin kuva jossa baaria ei enään ole:





Kiuruvedellä on toiminut myös Inka-baari:


Inka-Baarin avajaiset Ambro Kärkkäisen talossa, joka sijaitsi kaupan takana Asematien varressa. Oikealla  Kerttu Waarna.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...