keskiviikko 29. elokuuta 2018

Kisabaari, (oli) Mikkelin ykkönen!

Suorastaan oppikirjakuva aidosta baarista on kuva Kisabaarista. Tottakai M.A.Numminenkin tiesi paikan, vaikka emme listaakaan yksinomaan Nummisen kantapaikkoja.
Kukkien paljous näyttänee olleen Kisabaarin erityispiirre.
Historiakuva Kisabaarista.

Mikkelin Kisabaarista kaikilla tuntuu olevan vain hyvää sanottavaa. Kuten nämäkin kommentit: "Mikkelin Kisabaari - myös isoisäsi kävi täällä.  "Mahtava paikka! B-oikeudet, Irwiniä jukeboksissa, saa hernerokkaa ja muuta edullista evästä, seinällä MM-95 ja Kata Kärkkäinen 18v -julisteet, kouluruokala kalusteet ja oikean baarin tuoksu. Mikkelin paras keppanakuppila. Kaurismäki-diggareille...."

Timo Kinnunen muistelee siviilipalvelusaikojaan Mikkelissä ja Kisabaaria näin:
"Kisabaarissa kävin varsin usein syömässä nakit ja muusit. Tällaiset baarit olivat ennenvanhaan etupäässä syömäpaikkoja, eikä niissä lipitetty keskiolutta, kuten nykyään. Jos halusi olutta, oli ostettava myös leipä, ja tätä sanottiin noihin aikoihin voileipäpakoksi. Muistaakseni Kisabaarissa oli ihan kohtuullisen hyvä ruoka, ja tavallisin valintani oli nakkimunakas, sekä leipä ja maitolasi. Muutettuani Moision sairaalaan jäivät baarisyönnökset vähiin, koska sairaalasta sai hyvää ruokaa. Yksinäinen nuori mies on kaupungissa suorastaan pakotettu turvaumaan ravitsemusliikkeiden palvelukseen, ja ennenvahaan alivuokralaisasunnoissa ruuanvalmistus ei olisi ollut edes mahdollista"

Kisabaarin arvo on ymmärretty sentään, vaikka sydämeni itkee verta siitä että tuollainen legendaarinen paikka on annettu loppua!  https://yle.fi/uutiset/3-5357124 -Kisabaarin esineistö museoidaan sentään Suur-Savon museoon. Syytä on sillä baari ehti toimia 50-vuotta! 
Suomen Yleisradio tietää kertoa että "Baari avattiin vuonna 1961 osoitteessa Raatihuoneenkatu 7. Toimintaa pyöritti aluksi Osuuskauppa Suur-Savo. Vuodesta 1975 alkaen baarin omistivat Hemmo Vasara ja Vuokko Miettinen. Baari sulki ovensa 2.3.2011. Koska toiminnalle ei löytynyt jatkajaa, baarin kalusto haluttiin säilyttää muistuttamassa omalta osaltaan Mikkelin kaupungin historiasta.

Suur-Savon museo kuvasi baarin sisätilat yksityiskohtaisesti, jotta tarvittaessa kuvien perusteella baari voidaan palauttaa osaksi kaupungin historiasta kertovaa näyttelyä. Museo siirtää ja luetteloi 
esineet myöhempää käyttöä varten."


Kisabaarin nostalginen sisustus.

Aukioloajat ovat olleet kattavat. 

Nyt Kisabaarin paikalla näyttää näin synkältä:

50-vuotta todellista baarielämää on poissa. Tilalla on ulkolaisniminen sieluton tusinapaikka. Sisältä tuskin näkemisen arvoinen. 


ARVOSANA: 10



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...