lauantai 18. huhtikuuta 2020

Saaran baari Pudasjärven Kokkokylällä

Pudasjärven Siuruan Kokkokylällä avattiin v.1966 Saara Kokon Saaran baari. Vuonna 1968 nimeksi tuli Sohvin baari ja omistajattareksi on merkitty Sofia Kokko. Ja vuodesta 1970 alkaen jälleen Saaran baari. Asiakaspaikkojakin on ollut 18-28. Vuonna 1991 nimeksi muuttui Saukonpesä. Kokkokyläläiset muistelevat että 60-luvun lopulla kylällä avattiin kylän ensimmäinen baari. Ikävä kyllä baarin tarkaa sijaintia en ole kyennyt paikallistamaan.


Kokkokylällä juotiin ja mainostettiin Oulun Toppilan olutta.


Aivan eno-vainaan näköinen mies.

Tähän yhteyteen voi lisätä Toppilan oluesta kerrotun pahantahtoisen tarinan -ilmeisesti kilpailijoiden levittämän -että Toppilan Mallasjuoman panimossa olisi joku työntekijä hukkunut olutsammioon ja liuennut olueeseen niin että vain pelkkä vetoketju olisi jäänyt jäljelle. Eno-vainaa joka oli rivojen juttujen mestari, kertoi tämän tarinan minulle joskus 80-90-lukujen vaihteessa, ja lapsena sen uskoin. Nykytietämyksellä Toppilan oluen juominen olisi siis ollut samantasoista kuin rikkihapon juominen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...