torstai 30. elokuuta 2018

TV-baari eli Väri-TV baari Oulun Heinäpäässä.

Baarista kerrotaan tarinaa että se vaihtoi nimensä Väri-TV -baariksi silloin kun mustavalko-TV vaihdettiin värilliseen. Samaan tyyliin nyt baarin nimi voisi olla "Digi-TV-baari" )) Oma muistikuvani TV-baarista on hyvin heikko, muistan että tuossa paikkeilla oli jokin baarin tapainen, ja että olisin käynyt sen edustalla joskus 1980-luvun lopussa, mutta muuta siitä en sitten muistakaan.

TV-baari sijaitsi noin 1980-luvun loppuun asti Oulun Heinäpäässä osoitteessa 
Tarkka-ampujankatu  14



TV-baarin ovi auki joskus  70-80-luvun vaihteessa.




TV-baarin liikehuoneisto  ovi auki kesällä 2019.
Itse rakennus on lähes alkuperäisessä kunnossaan ovia ja ikkunanpuitteita myöten. Liiketilat ovat hiljentyneet, poissa on baari, polkupyöriä on vähemmän, koivu näyttää olevan edelleen pystyssä.

TV-baarin viimeisen omistajan mukaan baarin kohtaloksi koitui taloyhtiön päätös. Baari koettiin häiriöksi, autot olivat sen edessä tyhjäkäynnillä jne. Baarin toiminta loppui 80-luvun lopussa.

Nyt entisen TV-baarin tiloissa myydään Kooma-vaatemerkkiä. Antti Putkonen joka työskentelee entisesssä baaritilassa, on kertonut haastattelussaan seuraavaa: ”Kun meillä oli täällä jotkut juhlat, eräs vanhempi nainen pistäytyi sisällä, ja nainen kertoi, että tämä tila oli ennen tv-baari. Ruokalistalla oli olutta ja höyrymakkaraa. Myöhemmin tästä tuli Väri-TV-baari. Tällaisessa jatkumossa on hieno olla mukana. Jos Oulussa jotain vanhaa vielä on, niin se on tämä Heinäpää. Täällä on kovimmat pultsaritkin hankkineet Plussa-kortin."




4 kommenttia:

  1. Moro! Hienoa nähdä kuvia ja infoa Heinäpään kapakoista poikavuosiltani. Limukalla taisin pari kertaa näissä pyörähtää. Olen tekemässä kirjaa Heinäpäästä ja kuvamateriaali kiinnostaa. Osaatko kertoa mistä saisin kysyttyä lupaa käyttää kyseisiä kuvia kirjassa?

    VastaaPoista
  2. Kuvat on saatu TV-baarin viimeiseltä omistajalta Hannu Laksilta, häneltä voisi kysyä asiaa.

    VastaaPoista
  3. Kuvia ja omistajatietoja löytyy lisäksi näistä 60-70-luvun "Kotiseutuni" -sarjan kirjoista (Suomen Maakuntajulkaisu oy)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Ruoka-ja Kahvibaari Siltakatu 13 Hyvinkää -BAARIEN SYNKKÄ PUOLI

 BAARIEN SYNKKÄ PUOLI-voi olla lisäotsikkona tälle baarille, mikäli tietomme pitävät paikkaansa. Hyvinkään Siltakadulla sijainneeseen Ruoka-...